ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ Α.Ε.Β.Ε. - ΛΕΓΓΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

Tabs group καταχώρησης

Επικοινωνία

H πορεία της "Στυμφαλία Α.Ε." ξεκινάει το 1936 απ' τον Μάρκο Β. Λέγγα. Ήταν και παραμένει οικογενειακή επιχείρηση περνώντας από πατέρα σε υιό.
Ο Μάρκος Λέγγας είχε ένα παντοπωλείο στο ορεινό χωριό Καλιάνοι Κορινθίας το οποίο διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του Όλγα και αργότερα με τα πέντε παιδιά του.
Η παραγωγή της φέτας ξεκίνησε αρχικά στη Φλαμπουρίτσα, μια τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Ζήρεια, όπου γινόταν η παραγωγή και η ωρίμανση
Αργότερα, το 1942, η παραγωγή γινόταν στο υπόγειο του σπιτιού του.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1960, φτιάχτηκε ένα καινούργιο - σύγχρονο για την εποχή του τυροκομείο, το οποίο εφοδίαζε με τα προϊόντα του
(φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυζήθρα) σχεδόν όλο το νομό Κορινθίας.
ο 1994 κατασκευάζονται οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεχωριστούς χώρους παραγωγής για το κάθε είδος καθώς
και χώρους ωρίμανσης φέτας και γραβιέρας, αποθηκευτικούς χώρους ψύξης του γάλακτος (παγολεκάνες), χημείο για τον ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος, ψυγεία, αποθήκες,
γραφεία - λογιστήριο, υπόστεγα, αποδυτήρια και δωμάτια για το προσωπικό.
Το 2002 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στο χώρο της τυποποίησης των προϊόντων.
Η τυποποίηση γίνεται σε συσκευασίες vacuum για τη φέτα, το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.
Το 2007 η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε σε επενδύσεις που αφορούν νέες εγκαταστάσεις για τη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης,
επιδορπίων και σκληρών τυριών, αποθηκευτικών χώρων και βιολογικού καθαρισμού. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής παραδοσιακής γιαούρτης είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα.
Η ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΕΒΕ προχώρησε στην αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής φέτας καθώς και σε καινούριους χώρους ψυγείων και τυποποίησης.
Η Στυμφαλία Α.Ε. εκτός από την εγχώρια αγορά, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στο εξωτερικό. Αρχικά τα προϊόντα της εξάγονται σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία.
Στόχος... να γευτεί όλο και περισσότερος κόσμος τα αγνά προϊόντα της!

Διεύθυνση: 
Καλλιάνοι, Κόρινθος
Τηλέφωνο: