Ο τυροκόμος Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλος εκμεταλλευόμενος την παράδοση του νησιούαλλά και τη βοήθεια που του προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογίαίδρυσε το 1990 το τυροκομείο του, στον Άγιο Ισίδωρο Γαλανάδου Νάξου.Εκεί παράγει όλα τα παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Νάξου.Πρώτη ύλη για όλα τα παραδοσιακά τυροκομικά μας προϊόντα είναι τοεκλεκτής ποιότητας αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα Νάξου,που με περίσσιο μεράκι συλλέγεται σε καθημερινή βάση από τους παραγωγούς μας.Ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος, η τήρηση των κανόνων υγιεινής,η άριστη τεχνογνωσία και ο σύγχρονος εξοπλισμός(πιστοποιήσεις με διεθνή πρότυπα ποιότητας, όπως HACCP, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005),εγγυώνται την καλή πορεία της επιχείρησης.Τα προϊόντα της ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ ΝΑΞΟΥ προωθούνται σχεδόν σεόλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Κύπρο, Γερμανία, Τουμπάι, Νέα Υόρκη κ.λπ.)
Τα προϊόντα μας (αρσενικό τυρί, αρσενικό τυρί στο λάδι,γραβιέρα Κουφόπουλος και Π.Ο.Π,μελανοτύρι, κοπανιστή Π.Ο.Π, Άγιος Ισίδωρος)έχουν κερδίσει βραβεία όπως: